Grillade nötfärsspett

För 4 personer, ger ca 4 spett per portion

Dessa saftiga spett går snabbt att tillaga och är perfekta till sommarens grillkvällar.

Ingredienser

800 g nötfärs
4 äggulor
6 msk pesto (basilikasmak) för den som önskar lite starkare pestosmak kan man öka till 8 msk.
Salt
Peppar
Matolja
Grillspett av trä

Gör så här

Lägg grillspett av trä i vatten cirka 1 tim, så brinner de inte upp av grillen. (alternativt lägg aluminiumfolie mellan pinnarna och grillglöden).

Blanda färs med ägg, kryddor och pesto. Ställ kallt i 30 minuter.

Forma korvar i handen (cirka 50 gram) och stick på de vattnade spetten. Pensla färsen med lite matolja. Ha en stekspade till hands, spetten fastnar lätt på gallret.

Grilla 3-5 min på var sida tills de fått fin färg och är genomstekta.

Servera gärna med en blandad sallad och en klick turkisk yoghurt.