Lövbiffsgratäng

För att få en fin lövbiff skär man tunna skivor av innanlåret. Inte tjockare än 2–3 mm.

Ingredienser

600–800 g lövbiff
1 stor eller 2 små röda paprikor
1 stor eller 2 små gula paprikor
1 purjolök (c:a 8 centimeter)
2 ½ dl köttbuljong (från tärning)
5 dl vispgrädde
5 msk vetemjöl
3–5 msk dijonsenap
2 ½ tsk salt
5 krm svartpeppar
1 tsk soja

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär lövbiffarna i c:a 1 cm breda strimlor. Bryn och krydda med salt och peppar.

Ansa och strimla paprikorna, skölj och skiva purjolöken.

Blanda köttet, paprikorna och purjolöken och lägg i en smord ugnsfast form.

Blanda ihop buljong, grädde, vetemjöl och senap. Tillsätt därefter salt, peppar och soja och häll sedan blandningen över köttet och grönsakerna.

Gratinera i mitten av ugnen i c:a 30 minuter. Rör om en gång under stektiden.

Servera gärna med klyftpotatis och sallad.