Klassisk Lasagne

En klassisk lasagne brukar gå hem i alla hem och är en perfekt rätt att förbereda en dag i förväg. Den här varianten är så krämig och god.

8 personer

Köttfärssåsen
1 st gullök
4 klyftor vitlök
2 msk olivolja
1 kg Lokalproducerad Nötfärs från Kungälvsmat
2 tsk basilika torkad
2 tsk oregano torkad
6 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
2 burkar krossad tomat av bra kvalitet
4 msk grönsaksbuljong
2 krm salt
2 krm svartpeppar
700 g lasagneplattor, 2 askar

Bechamelsås
200 g smör
1,5 dl vetemjöl
1,6 l Lokalproducerad mjölk från Skålldals lilla Ekomejeri
300 g riven ost
Salt och vitpeppar

Tillagning

Köttfärssås
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt.
3. Tillsätt basilika, oregano, tomatpuré och balsamvinäger. Fräs ytterligare 20 sek under omrörning.
4. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong. Krydda med salt och peppar efter smak. Låt köttfärssåsen puttra på svag värme minst 15 min.

Bechamelsås
5. Smält smöret i en kastrull. Vispa ut mjölet i det smälta smöret och tillsätt mjölken lite i taget. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar. Tillsätt hälften av osten och smaka av såsen med salt och vitpeppar.

Lasagne
6. Varva bechamelsås, lasagneplattor och köttfärssås i 3 lager. Avsluta med ett lager lasagneplattor, bechamelsås och resten av den rivna osten. Sätt in i ugnen ca 30 min.