Bageri

 

 

 

Skåra Gårdsbageri

Bröd och bakverk

Genuint brödhantverk utifrån traditionella metoder. Här bakas frallor, matbröd, knäckebröd, bullar och sötsaker.

www.skåragårdsbageri.se

Bergs Konditori

Bröd och bakverk

Bergs Konditori finns på Marstrandsön och på Koön. Sitt på vår uteservering precis vid havet och njut av en kaffe och bulle, eller varför inte en god smörgås som vi gör av våra egna bröd. Här finns bland annat: bröd, tårtor, bakelser, olika bullar och weinerbröd.

www.bergskonditori.se

Signalgatans bageri

Bröd och bakverk

Ett bageri som använder sig av traditionella recept och har ett brett utbud. Bröd och bullar bakas på bra råvaror för så hög kvalitet som möjligt.

www.signalgatansbageri.se

Det bästa brödet är långjäst, bakat på surdeg och bra mjöl.

Åsas bageri – med rent mjöl i påsen

Bröd och bakverk

På Åsas bageri i Kareby bakas riktigt hantverksbröd på ekologiska ingredienser och kulturspannmål.
– Våra bröd och bullar får tid på sig att jäsa, och oftast använder vi surdeg som jäskraft. Med tid får du smak och näring. Vi behöver inga onödiga tillsatser, säger Åsa.
Många bröd du köper i butik innehåller t.ex. extra tillsatt gluten. Åsas bröd innehåller inte mer gluten än det som naturligt bildas när man blandar det stenmalda mjölet med vatten. Dessutom bryter surdegen ner gluten under jäsningen och ”låser upp” spannmålet.
– Det bästa brödet är långjäst, bakat på surdeg och bra mjöl, vilket ger oss näring och energi och håller oss mätta. Hos oss kan du lita på att brödet är ekologiskt, långjäst och hantverksmässigt producerat.
Förutom det bröd som bakas varje dag, bakas också skorpor, kakor, müsli, knäckebröd och godis m.m.

Fakta: Åsas bröd och bullar finns förutom i bageriet i Kareby även hos: Torslanda Fisk, Butik Tjuvkil 939, Hoffrekullens Gårdsbutik och Tofta Herrgård, Magasinet.

www.asasikareby.se