Mat från Kungälvs gårdar

 

KungälvsMat samlar många olika typer av odlare och bönder, stora som små och med ett flertal specialiteter. Läs mer om oss och vad vi producerar på våra gårdar. Kanske upptäcker du att middagsmaten i själva verket odlats på granngården runt hörnet!

 

Varifrån kommer maten egentligen?

Detta är KungälvsMat

Tanken, som dök upp under ett samtal 2010, var gnistan som tände idén till KungälvsMat och idag består den ekonomiska föreningen av ett 10-tal producenter som levererar av sina varor via gårdsbutiken på hemsidan och City Gross i Ytterby.

Genom att sälja sina produkter direkt till närområdet vill KungälvsMat sätta in maten i ett tydligt sammanhang där kunden bokstavligen ser var råvarorna kommer ifrån, hur fälten fylls med grönskande plantor, träden av frukt och var djuren betar om sommaren.

Närheten till den som lagar och äter betyder också att råvarorna behåller sin höga kvalitet utan tillsatser eftersom de kommer snabbare från gård till bord. En extra bonus är att vi slipper onödiga utsläpp från långa transporter, ett viktigt bidrag till att skapa ett hållbart och klimatvänligt jordbruk för framtiden.

Våra produkter

Smaker från södra Bohuslän

KungälvsMat har ett brett sortiment av kött och grönt som naturligt varierar efter årstid och säsong. Alla produkter kommer från traktens gårdar, varav många arbetar med ekologisk inriktning. Här hittar du färska sprättägg, grönsaker med smak från vår sydbohuslänska jord, kött som marinerats av betesmarkernas örter och honung som doftar av kaprifol och ljung. KungälvsMat erbjuder även andra produkter och vår gårdsbutik här på hemsidan uppdateras kontinuerligt.